Informujemy, że nasza strona wykorzystuje pliki cookie do analizy ruchu, logowania się do sklepu oraz obsługi koszyka. Więcej informacji najdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Pieczywo

Pieczywo które dostarczamy, powstaje w mikropiekarni , usytuowanej w sercu Oliwy. Najważniejsze jest dla nas zdrowie, dlatego nasze rzemieślnicze pieczywo to sprawdzona mąka pochodząca z ziarna uprawianego na Żuławach, zakwas, woda, sól kłodawska oraz ziarna, oraz dużo uwagi i miłości poświęconej w ręczny proces powstawania chleba. 

Nie używamy gotowych miksów piekarniczych, środków konserwujących i polepszaczy, jednym słowem tych wszystkich zbędnych dodatków których w prawdziwym chlebie nie powinno być. 

Chleby pszenne poddajemy ”chłodnej fermentacji „ oznacza to iż czas rozrostu pieczywa po formowaniu to najczęściej 18 godzin spędzonych w lodówce. Dzięki temu chleb ma wyjątkowy smak i aromat. 

Najważniejszą zaletą naszego pieczywa, poza smakiem jest jego długo utrzymująca się świeżość co oczywiście jest zasługą zakwasu.

Zamówienia na pieczywo z realizacją dnia następnego przyjmujemy do godz. 20:00. 

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz