Pieczywo by Tomasz Deker

Pieczywo które dostarczamy, powstaje w mikropiekarni , usytuowanej w sercu Oliwy. Najważniejsze jest dla nas zdrowie, dlatego nasze rzemieślnicze pieczywo to sprawdzona mąka pochodząca z ziarna uprawianego na Żuławach, zakwas, woda, sól kłodawska oraz ziarna, oraz dużo uwagi i miłości poświęconej w ręczny proces powstawania chleba. 

Nie używamy gotowych miksów piekarniczych, środków konserwujących i polepszaczy, jednym słowem tych wszystkich zbędnych dodatków których w prawdziwym chlebie nie powinno być. 

Chleby pszenne poddajemy ”chłodnej fermentacji „ oznacza to iż czas rozrostu pieczywa po formowaniu to najczęściej 18 godzin spędzonych w lodówce. Dzięki temu chleb ma wyjątkowy smak i aromat. 

Najważniejszą zaletą naszego pieczywa, poza smakiem jest jego długo utrzymująca się świeżość co oczywiście jest zasługą zakwasu.

Zamówienia na pieczywo z realizacją dnia następnego przyjmujemy do godz. 20:00. 

Aktywne filtry

  • Quick view
    • Wyprzedaż!

    CHLEB GUINESS & CHEDDAR

    18,50 zł
    shopping_cart
  • Quick view
    • Wyprzedaż!

    CHLEB ORKISZOWY

    14,50 zł
    shopping_cart
  • Quick view
    • Wyprzedaż!

    CHLEB PAIN AU LEVAIN

    13,50 zł
    shopping_cart
  • Quick view
    • Wyprzedaż!

    CHLEB TARTINE BREAD...

    10,50 zł
    shopping_cart
  • Quick view
    • Wyprzedaż!

    CHLEB ZIEMNIAK I CEBULA

    14,00 zł
    shopping_cart
  • Quick view
    • Wyprzedaż!

    CHLEB ŻYTNI 100%

    8,50 zł
    shopping_cart
  • Quick view
    • Wyprzedaż!

    CHLEB ŻYTNI 100% ZE...

    10,50 zł
    shopping_cart